Vi planlegger kjøkkenhagen 2020

Wohoo, endelig er det sesong for å starte planleggingen av årets kjøkkenhage. Dette har jeg ventet på siden sist sommer – og tenker det blir ekstra gøy i år som vi har litt mer erfaring. De første frøene satte vi tidligere denne uken, og så fort jeg er tilbake fra Stockholm skal det meste settes. Unntaket er poteter, løk og gulrot, da vi setter disse rett ut i pallene så fort varmen kommer. La oss ta en titt på årets avlingsplan:

Kjøkkenhagen
Her har vi to lange paller. Før første frostnatt i 2019 satte vi litt jordskokk og løk, mens resten skal få flytte inn så fort frosten er borte og varmen kommer. Her skal vi sette gulrot, gulløk, sjalottløk, potet, søtpotet, purre og en mix av salater.

Terassen
På balkongen skal vi så i cirka 5 blomsterkasser som henger over balkongen, 2 store potter og en bøtte. Sistnevnte er perfekt for gulrot eller potet, men har ikke helt bestemt meg for innhold her siden det meste av slikt settes i hagen. Blomsterkassene skal imidlertid fylles med jordbær, mynte og koriander, mens de to store blomsterpottene skal innholde tomater og agurk.

Inne
Inne har vi mest av det som etterhvert skal settes ut, men et par ting skal få bo inne hele året også. Her går vi for en rekke forskjellige urter, gjerne i små potter. Det viktigste med disse er at de kan flyttes rundt: Vil helst ha de på kjøkkenet, men de trives ofte best med sol så noen turer på terassen eller i groteltet er ikke umulig her. Årets mest spennende prosjekt foregår også innendørs, da vi har fått såbønner til kaffe fra Kaffebrenneriet. Herregud, det blir SÅ gøy å prøve seg på et kaffetre – selv om det kommer til å ta år før det er et fullverdig tre eller klarer å gi oss en bønne eller fem, haha.


Hva går dere for denne sommeren? 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *