Oppskrift på hjemmelaget smør

Altså, hjemmelaget smør er virkelig undervurdert. Ikke bare er det helt sykt godt, men det er også veldig enkelt å lage. Vi har jo alle overpisket krem en gang eller syv – og strengt tatt er det faktisk slik man lager smør.

Alt du trenger til smør er fløte (eller seterrømme), litt salt og eventuelle smakstilsettere. Denne gang brukte jeg dill og masse hvitløk. Mengden fløte du bruker gir cirka halvparten så mye smør. Bruker du som i mitt tilfelle 3 dl fløte får du cirka 1,5 dl smør.

Så, hvordan gjør man dette? Jo, du pisker helt enkelt fløten så lenge at kjernemelken skiller seg ut. De fleste oppskrifter på nett sier det tar cirka 5 minutter, men hos meg virker det å ta nærmere 10 minutter. Plutselig blir krem til smør og det skilles ut masse vann. Neste steg er da å tømme av vannet og vaske smøret. Når jeg vasker smøret legger jeg det i en bolle med kaldt vann. Videre knar jeg smøret og bytter ut vannet etterhvert som det blir uklart. Dette gjør jeg til vannet forblir klart. Når dette er gjort har du usaltet, men ferdig smør.

Siste steg er rett og slett å tilsette litt salt, samt finhakkede urter og hvitløk. Jeg bruker 1 hvitløksfedd per dl med fløte – men dette kan man smake til etter eget ønske.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *