De beste produktene til kjøkkenhagen

At jeg er glad i planter er det ingen tvil om. Med årene har jeg også begynt å få litt favorittredskaper, så her kommer en liste over alt jeg mener man trenger for å dyrke frem den perfekte kjøkkenhagen.

Frø
Frø får du kjøpt på de fleste hagebutikker, samt en rekke blomsterforhandlere. De fleste frøpakker har all info du trenger om forkultivering, uteplanting, vanning og temperatur.

Jord
Jorden er viktigere enn mange tror. Personlig foretrekker jeg så- og kaktusjord til frø og spirer. Ved omplanting foretrekkes en blanding av så- og kaktusjord, samt næringsrik jord som for eksempel matjord.

TIPS! Sjekk om du har en gjenvinningsstasjon i nærheten. Der kan man ofte få kjøpt god og næringsrik jord for en langt rimeligere penge enn i butikken.

Potter
Du kan så i hva som helst fra melkekartonger til yoghurtbokser og små plastpotter. Det beste er enkeltstående potter, så hver spire kan flyttes på individuelt ved behov. Til frø og forkultivering anbefales de små svarte firkantede pottene du ser til høyre i bildet over. Så fort plantene er klare til omplanting anbefaler vi større potter. Da gjerne en man enkelt kan flytte rundt på, og som tåler litt norsk ruskevær.

(Reklame for Orthex Group)

TIPS! Trenger du nye potter? Velurhjem anbefaler i så fall Orthex sine Botanica pots. De er enkle å flytte på, kan stå ute både sommer og vinter, og er ikke minst laget av 100% resikulert materiale. Pottene kommer i både svart og rødt, samt i 4 forskjellige størrelser.

Oppbevaring
Jordposer ligger ofte i veien, blir grisete og er vanskelig å håndtere. Derfor anbefaler jeg Orthex sine produkter i serien SmartStore Dry. Ikke bare blir jorden lettere å stable eller hente jord fra, men boksene er også vanntette. Det betyr at de fint kan stå på balkong, i garasjen eller lignende uten at hverken jord eller bokser tar skade av det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *