Slik laget vi planteveggen vår

Da jeg la ut sneak peek på planteveggen vår på Instagram var responsen stor. Mange av dere lurte på hvor alt var kjøpt – og ikke minst hvordan vi laget den. Vi er jo ikke helt ferdig med å fylle den enda, men det grunnleggende er klart. Det hele er faktisk en ganske enkel prosess, så tenker vi kjører på med en liten guide her.

Kjøp først inn armeringsjern. Disse kommer i alle størrelser og varianter, men vi gikk for to avlange fra Bauhaus. De plasserte vi litt asymmetrisk på veggen.

Pass på at armeringsjernet du kjøper kommer med ferdig monterte veggfester, så du slipper sveise på disse selv. Da er alt du trenger en lang skrue som passer i bådet monteringshullet og til veggtypen bak.

Siden teracotta blir litt tundt og vanskelig på et armeringsjern gikk vi for samme farge i plast. Disse kommer også fra Bauhaus her i Drammen.

Pottene kommer med litt flatere rygg og en hank som passer perfekt til armeringsjernet. Utrolig praktisk.

Vi kjøpte også en liten haug hengeplanter hos Plantasjen. Vi tok 2 forskjellige typer for variasjon, og litt færre enn vi egentlig trenger. Det er fordi vi ønsker å se hvor mye plantene vokser i de nye pottene før vi setter inn flere.

Klikk pottene på plass, og plutselig har du en strøken plantevekk. Vi skal sette inn 5 grønne planter til, samt et par-tre med fargeglade blomster.

Nye bilder kommer naturligvis så fort resten er på plass <3

2 kommentarer

  1. hei, måtte dere spesialbestille veggfestene eller kom armeringsjernet med det ferdig montert.

    1. velurhjem

      Hei 🙂 Vi kjøpte de ferdig montert på Bauhaus, så alt man trenger å gjøre er å skru det på plass 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *